Zo ontdek je de veranderaar en verschilmaker in jezelf.
Dit brengt het werkatelier jou
Je ervaart hoe jij als ondernemer, leidinggevende of professional het verandervuur kunt aanwakkeren om complexiteit wendbaar het hoofd te bieden. Dit werkatelier is namelijk voor iedereen die nieuwsgierig is naar hoe je met ingewikkelde uitdagingen in onze organisaties en maatschappij kunt omgaan en daarin het verschil kunt maken. Je leert om nieuwsgierige vragen te stellen, elkaar én jezelf op verhaal te brengen en je ervaart hoe je een gesprek kunt voeren waarin verandering als vanzelf ontstaat. Ontdek de veranderaar en verschilmaker in jezelf!
Hier gaat het werkatelier over
De uitdagingen van vandaag zijn dringend en ingewikkeld en kennen geen pasklare antwoorden. Ze vragen om mensen die durven te experimenteren om zo verandering te bewerkstelligen. In ieder van ons zit dat potentieel. In deze sessie gaan we op ontdekkingstocht naar die veranderaar in jezelf, door met elkaar in gesprek te gaan en door verhalen te ‘weven’. Een storyweaver stelt vanuit oprechte verwondering nieuwsgierige vragen en laat de ander op verhaal komen. Dankzij die verhalen wordt een nieuwe realiteit gecreëerd. Je maakt dus kennis met storyweaving als hefboom tot verandering.
Het werkatelier start met de basisprincipes van storyweaving, je leert wat nieuwsgierige vragen zijn, probeert deze uit en voelt zelf hoe je door dialoog en verbinding het verandervuur kunt aanwakkeren. Tijdens de sessie ga je heel concreet ondervinden wat het betekent om verhalen te weven. De magie begint tijdens het werkatelier…
Dit werkatelier komt voort uit een Praktijkgericht Wetenschappelijk Onderzoeksproject van UCLeuven-Limburg (UCLL), dat ondernemerschap versterkt in Vlaanderen. Via de storyweavingmethodiek gingen we in gesprek met wicked architects: mensen die op hun eigen manier en vanuit hun eigen krachten en talenten aan de slag gaan met complexe uitdagingen. Deze gesprekken leerden ons dat onze manier van onderzoek al voor verandering zorgde: verhalen transformeren!
Omgaan met complexe uitdagingen vraagt wendbaarheid en moed. Verhalende gesprekken bieden ondernemende mensen inspiratie en kapstokken. Om tegen de stroom in de zwemmen. Om stappen vooruit te zetten. Om dingen in beweging te brengen en dit te blijven doen.
De facilitators van dit werkatelier
Grete Geysen en Veronique Debeys van Hogeschool UCLL (Leuven-Limburg) begeleiden dit werkatelier.
Grete is onderzoeker en lector bij hogeschool UCLL (Leuven-Limburg). Ze gaat steeds vanuit een onderzoekende en nieuwsgierige houding op zoek naar het verhaal achter de mens. Ze is iemand die samen met anderen het verschil wil maken.
Veronique is docent en onderzoeker bij hogeschool UCLL (Leuven-Limburg). Haar passie is communicatie en krachtgericht coachen. Zij gelooft in krachten en talenten van mensen enorganisaties. Mensen en groepen in beweging brengen is haar drijfveer.